Månadens bild: Moder Sol. Konstnär Huck Hultgren.
Verket finns på Thorildsplans tunnelbanestation.
Foto: Lisbeth Oddmark

Välkommen till Sveriges Konstföreningar- Stockholms län.

Distriktet omfattar 159 konstföreningar. Det stora flertalet är arbetsplatskonstföreningar. Distriktets uppgift är  att tillvarata konstföreningarnas intressen och anordna olika aktiviteter som bidrar till föreningarnas konstbildande verksamhet, att utveckla samarbete mellan föreningarna och erbjuda utbildning för de förtroendevalda i form av föreningskunskap, medlemsträffar, seminarier och kurser. Distriktet är också länken mellan medlemmar, konstföreningar och riksförbundet Sveriges Konstföreningar

•Snart: Ny i styrelsen! utbildning för konstföreningarnas styrelser.

Onsdag 18 april kl 18-20 i ABF-huset, Sveavägen 41. Ingen avgift.

En utbildningskväll för konstföreningarnas styrelseledamöter med den uppskattade David Persson som kursledare. Vad behöver man tänka på som ordförande eller ledamot i en konstförenings styrelse? Kursen, som blivit mycket populär, är upplagd främst för nya styrelseledamöter men även de som varit med ett tag är välkomna. Ett bra tillfälle att stämma av de egna styrelseerfarenheterna och tips om vad man mer kan tänka på.

Reigun Thune Hedström, ordförande för Sveriges Konstföreningars Stockholmsdistrikt medverkar och berättar om vilken nytta föreningarna kan ha av distriktet.

Anmälan helst senast den 6 april till danuta@danutabackman.se .

Välkommen!

•Vi rekommenderar: Djuptryck, plantryck, träsnitt, linolium, etsning, litografi, cyanotopi…???
GRAFISKA TEKNIKER HÅLLER PÅ ATT GÅ UR TIDEN.

Ta en djupdykning i denna helt fantastiska konstart och boka in er
konstförening till guidad visning. En helt underbar konstresa väntar er.

Läs mer: grafik-tips

•Vi tipsar: Loving Vincent

•Kurs i Konsten att hänga konst – kan anordnas särskilt för din förening.

hör av dig till Margaretha Westman

•2017 års Christina Jutterströms fond
stipendium har tilldelats

Grazyna Kulpa!

Motivering

Vi i distriktsstyrelsen, som nominerade Grazyna,
är väldigt glada och gratulerar hjärtligt!

Ordförande Ann- Christin Nyqvist och Grazyna Kulpa
Foto: Reigun Thune Hedström

Styrelse 2017:

brevlada

Brev till styrelsen: stockholmslan@sverigeskonstforeningar.nu
Skriv till oss. Kom gärna med synpunkter och idéer till kommande aktiviteter och annat. Tipsa om sådant som du tycker är intressant.

OBS!  Vi skickar ut brev till alla distriktets konstföreningar med jämna mellanrum. Vi kan ta emot blad som du/din förening vill nå ut med, och bifoga dem i ett utskick. Kostnad 3000 SEK. Digitalt medutskick 1000 SEK.

.