Konstens vecka 2019

Publicerad: 19 september, 2019 av Mathias Jansson

Konstens Vecka är en riksomfattande konsthändelse som äger rum vecka 40 varje år. Det är en vecka då Sveriges Konstföreningar skapar extra uppmärksamhet kring samtidskonst i hela landet och inspirerar konstföreningar och andra aktörer till att presentera samtidskonst i nya och intresseväckande former. Tillsammans har vi förmågan att sprida kunskap och engagemang för samtidskonst till en bred publik.

KONSTENS VECKA Jämtland-Härjedalen, 28 september–6 oktober 2019

LÄNSINVIGNING – Lördag 28 september Kl. 13–14, Jamtli, Rentzhogsalen. 90 platser.
Ellen Hyttsten, distriktsordförande Sveriges Konstföreningar J-H hälsar välkommen och inviger Konstens Vecka.
Regionens nya arbetsstipendium för bild- och formkonst delas ut av Karin Thomasson, 1:e vice ordförande, regionala utvecklingsnämnden.
These Heavy Clouds, performance med Sabina Wärme.
Fri entré till invigningen i Rentzhogsalen. Invigningsfika i Jamtli Kafé med konstbakelse.
Arrangör: Sveriges Konstföreningar J-H i samarbete med Jämtlands läns konstförening (JLK), Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Jamtli.

LÄNSFINAL – Lördag 5 oktober
Kl. 18–21, Norra Station, Galleri LUX, Hamngatan 11, ÖSTERSUND
Konstpub, Konstquiz med Anna Erlandsson och Maya Westerlund, musik med DJ Christoffer Svensson. Specialerbjudande mat och dryck.
Galleri LUX är öppet under kvällen.
Arrangör: LUX /Jämtlands Läns Konstförening i samarbete med Sveriges
Konstföreningar J-H, Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Jamtli.

Ladda ner program för KONSTENS VECKA Jämtland-Härjedalen (PDF)

Läs mer på sverigeskonstforeningar.nu/jamtland

Se fler nyheter »