Konstföreningsportalen upphör

Publicerad: 12 november, 2014 av Mathias Jansson

Tyvärr måste vi meddela att vi kommer att lägga ner Konstföreningsportalen i nuvarande version vid årsskiftet och därmed försvinner konstföreningarnas möjlighet att ha en egen hemsida på portalen.

Anledningen är att tekniken sprungit ifrån oss och att vårt webbhotell inte längre stödjer den programvara vi har använt. (Inget annat webbhotell heller för den delen). Vi har så länge så möjligt försökt ligga kvar på en gammal server för att kunna hålla igång Konstföreningsportalen men webbhotellet har nu meddelat att de tänker stänga ner servern de närmaste månaderna eftersom den blivit utsatt för hackerattacker.

Vi har full förståelse för att det kan skapa en del problem för vissa konstföreningar som enbart använder Konstföreningsportalen som sin förenings hemsida, men vi ser också att det idag finns många andra lösningar som är mycket bättre än vad vi skulle kunna erbjuda och som inte kostar föreningen något. Då tänker jag främst på https://sv.wordpress.com/ eller http://blogger.com där man kan skapa en gratis hemsida till konstföreningen.

Hör gärna av er om ni behöver hjälp med att komma igång med en ny hemsida på WordPress eller Blogger.

Det finns en hel del bra instruktionsfilmer på svenska  för Blogger och WordPress som hjälper er att komma igång och ta ställning till vilken tjänst som kan passa er bäst. Det finns förstås andra gratistjänster och betaltjänster på marknaden. Många webbhotell erbjuder en-klick-installationer av te x WordPress, Joomla och andra publiceringsverktyg om föreningen vill registrera en egen domän hos ett webbhotell.

 

Instruktionsfilmer för WordPress:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL2188AC1582BB2B60

 

Instruktionsfilmer för Blogger:

https://support.google.com/blogger/answer/1623800?hl=sv&ref_topic=3339243

och instruktionsfilmer på svenska på YouTube om hur du kommer igång: https://www.youtube.com/watch?v=F-6YaFuOaiE

flera filmer hittar du här

https://www.youtube.com/watch?v=7x0PzVAWMT0&list=PLpoMGmLOQGR7k0fkkFFwjz8nvJtEYgxDx

och så dem här som visar flera moment: https://www.youtube.com/watch?v=7x0PzVAWMT0&list=PLpoMGmLOQGR7k0fkkFFwjz8nvJtEYgxDx

 

Exempel på konstföreningar som använder Blogger och WordPress:

http://olofstromskonstforening.blogspot.se/

http://norabygdenskonstforening.blogspot.se/

http://hallstahammarskonstforening.blogspot.se/

http://skovdeallmannakonstforening.blogspot.se/

https://skelleftebygdenskonst.wordpress.com

http://uplandskonstforening.wordpress.com

http://sydvastrasmalandskonstforening.wordpress.com

http://nordmalingskonstforening.wordpress.com

 

Konstföreningsportalen kommer att leva kvar som en länksamling till konstföreningars hemsidor. Saknas er hemsida eller är det fel länk kontakta oss så lägger vi till den i länksamlingen.
Mvh
Mathias Jansson
webbredaktör

mathias@sverigeskonstforeningar.nu

Se fler nyheter »