Inbjudan

Höglandets konstföreningar inbjuds till dialog om den lokala konsten måndagen den 12 november 2018 kl 18.00 i Krusegården, Norra Storgatan 29, Eksjö. Jörgen Lindvall, Region Jönköpings län, medverkar

Sv konstföreningar Inbjudan 12 november 2018

Arken Köpenhamn 24 februari 2018

Höstbrev från distriktet 2017-09-27
Kära medlemsförening
Nu tar hösten större och större plats i vår tillvaro. Björklöven gulnar och faller till marken och svampplockningen pågår som bäst i skogarna. Föreningslivet är i full gång och konstlivet är än mer aktivt med konstrundor och utställningar. Undertecknad var själv på utställning i Mjellby Konstmuseum i söndags, de visade Rodney Smiths surrealistiska foton och den fasta utställningen med Halmstadgruppen såklart. Detta blev en inspirerande mix som varmt rekommenderas.

Under våren ar jag varit hos fler av våra föreningar men några återstår ännu. Vi har ju fått några nya under året också. Österängens konsthall, Konstnärsföreningen Dymlingen och Föreningen konstgrafiker i Jönköping bl.a. varmt Välkomna!

Vi har varit med i arbetet med den nya kulturplanen i regionen, några av er föreningar har också varit representerade i detta arbete. Som förening skickade vi därutöver in ett yttrande angående det slutliga förslaget till kulturplanen vilket vi hoppas har tagits i beaktning (se bilaga). Den 23 oktober (Kulturhuset Pigalle, Nässjö) och den 24 oktober (Gummifabriken, Värnamo kommer en återkoppling av detta arbete att ske. Styrelsen kommer att vara representerad på båda mötena.

Jag vill åter igen uppmana er att utse en person i föreningen som kan vara ert ombud på vår facebooksida. Ombudet får tillgång till att lägga upp föreningens aktiviteter så att andra föreningar också får veta vad ni gör. Vi hoppas att detta ska hjälpa till att öka samarbetet mellan föreningarna och deltagarantalet på era aktiviteter. Mejla namn och epost till ert ombud på jonkoping@sverigeskonstforeningar.nu

Under hösten skulle vi vilja arbeta med att ta fram program för det som våra föreningar vill ha hjälp med. Vi vill att ni hör av er med svar på följande frågor:
Finns det något som ni skulle vilja utveckla i er förening?
Har ni önskemål om föreläsare som ni skulle vilja att vi engagerade?
Vad har ni för uppfattning om distriktets arbete?
Hur många gånger har ni varit med på distriktets årsstämma?

Årsstämma kommer att vara den 17 mars 2018. Varje år samarbetar vi med en förening kring detta. Förra året hjälpte oss Gislaveds Konstförening med årsmötet och vi vill åter tacka dem för detta. Anmäl till oss om ni vill att er förening ska vara de som är medarrangör av distriktsstämman 2018. GLÖM INTE att utse två ombud + ersättare som har i uppdrag att gå på distriktets årsmöte. Dessa ombud är också röstberättigade för er förening på stämman. Maila namn och mail på era ombud till jonkoping@sverigeskonstforeningar.nu

Glöm inte att titta på vår hemsida http://www.sverigeskonstforeningar.nu /jonkoping/ och facebook SVERIGES KONSTFÖRENIGAR Jönköping som uppdateras regelbundet med nyheter från distrikt Jönköpings län. Vill ni få tag på oss via mail så är vår mailadress: jonkoping@sverigeskonstforeningar.nu

Hör av er om vad som händer i er förening så kan vi hjälpas åt med att sprida det till andra. Ju mer vi delar desto mer får vi uppleva av mångfalden i konsten som vi har omkring oss!

Med varma hösthälsningar!
Ordförande Camilla Carlsson Ek

Här kommer information från årsmötet 2017

Sv Konstföreningar protokoll årsmötet 25 mars 2017

Verksamhetsberättelse 2016Sv Konstföreningar F län Styrelsen 2017

Sociala medier för Sveriges konstföreningar 29 oktoberRemida 15 oktober 2016gislaved-1-2-okt

gunnGunn Crona Hjärtquist, Bodafors som varit ordförande I Sveriges Konstföreningar Jönköpings län 2013-2015 tackar för sig och lämnar över klubban till Camilla Carlsson Ek, Forsheda som är vald till ny ordförande.

Jag har haft en enormt berikande tid i styrelsearbetet under lång tid, valdes in i styrelsen 2007, de sista åren 2 åren har jag haft förmånen att få vara ordförande i distriktet vilket har givit mig många nya möten och kunskaper i kulturarbetet i länet och i hela landet.

Önskar den nya styrelsen ett stort lycka till i det arbete ni lägger ner, samt att fler medlemsrepresentanter ute i länet känner sig manade att vara med i styrelsearbetet.
Bodafors 2016 04 12
Gunn Crona Hjärtquist

Gunn avled den 9 juli 2016

AndersrydellAnders Rydell om nazisternas konstplundring

Anders Rydell, välkänd författare, journalist och kulturchef vid Hallpressen, berättade han om hur nazisterna plundrade Europas konstskatter. Een spännande historia om vad som hände med konstskatterna på den europeiska kontinenten under andra världskriget och hur det gick sedan!
Anders Rydell har sedan debuten 2008 kommit ut med en rad uppmärksammade böcker, bl.a. Piraterna – De svenska fildelarna som plundrade Hollywood samt Plundrarna och Boktjuvarna som skildrar den största konstkuppen någonsin och hur nazisterna plundrade tusentals bibliotek och stal miljontals böcker i de ockuperade länderna under andra världskriget.
Föreläsningen ägde rum den 2 april på Vaxblekaregården kl 14:00 i samband med distriktsstämma i Sveriges Konstföreningar Jönköpings län, som även var öppen för allmänheten.

Årsmötet 2016

bild1 Bild 3 Bild 2

Här kommer inbjudan till årsmöte,  verksamhetsberättelse samt och inbjudan  till konstresa Paris.

Varmt välkomna till distriktsstämman 2016

Verksamhetsberättelse 2015