Montering av passpartout.
………………………………….

PÅ TAPETEN HOS OSS

Konstperspektiv nr 2

Konstperspektiv nr 2 2020 innehåller stor intervju med aktuelle Anna Camner (f d elev på Örebro Konstskola), reportage om konst på Gotland, samt en artikel i en serie om klimat och konst och så en utblick mot konst i Tyskland. Och mycket annat!
Teckna en prenumeration på www.konstperspektiv.nu eller ring 031-743 99 05. Konstperspektiv utkommer med 4 nummer/år.
Pris för medlemmar i konstförening ansluten till Sveriges Konstföreningar, studerande och pensionärer 240 kr. Övriga 290 kr. Lösnummer 75 kr.

Program hösten 2020

KONSTPROMENADER

16 augusti kl 14.00 Promenadguidning längs Lilla  Å-promenaden med Stefan Rydeen. Anmäl med namn,  personnummer och telefon senast 12 augusti till epost: lenaryo@gmail.com. Ange Lilla Å i ämnesraden.

Promenadguidning kommer även i Kumla 3 oktober och i Örebro 17 oktober. Mer info kommer.

29 augusti utkommer tidskriften Konstperspektiv nr 3 2020 med artiklar om konst i Örebro.

Konstfilm på Bio RoxyPå Olaigatan 19 i Örebro ligger Örebro kommuns egen biograf. Där får föreningsmedlemmar rabatt på konstfilmer när man säger till i kassan att man är medlem i Sveriges Konstföreningar. Ha det så trevligt. Absolut ingen anmälan. Program med konstfilmer, se www.bioroxy.orebro.se

Varmt välkomna till vårens program
Styrelsen för Sveriges Konstföreningar Örebro län

Distriktet Örebro läns uppdrag gentemot länets föreningar

Länets konstföreningar bildar distriktet och dessa kan även utforma distriktets verksamhet.

Studieförbundet Sensus har ett avtal med Sveriges Konstföreningars riksförbund. Distriktet kan därigenom hjälpa föreningarna i kontakten med Sensus och för att göra det möjligt för föreningarna att utveckla verksamheter med cirklar, föreläsningar, utbildningar och mycket annat.
Mötesplats – distriktet gör det möjligt för länets föreningar att samverka och utbyta erfarenheter.
Råd och stöd – distriktet informerar sig om föreningarnas situation, önskemål och behov samt förmedlar nyheter och kunskaper.
Utbildningsverksamhet – distriktet ordnar konstbildningstillfällen samt kurser i föreningskunskap för att rusta föreningsmedlemmar till olika uppdrag inom föreningen.
Konstbildning – distriktet kan skapa möten med konsten, men skall inte verka som en konstförening utan mer som kittet mellan föreningar och vara lyhörda för dessas behov.
Kulturkofferten – med regionaliseringen får distrikten större roll för att påverka fördelningen av medlen. Därför skall distriktet utveckla goda relationer med tjänstemän och politiker lokalt.
Medlemsvärvning – om distriktet är synligt värvas nya föreningar som medlemmar.

Styrelsemedlemmar i förening som är medlem i Sveriges Konstföreningar får tidningen Konstperspektiv. Konstperspektiv är Sveriges största renodlade konsttidskrift. Sedan 1975 följer tidningen den samtida konstscenen med en mångfald av bl a måleri, skulptur, installation, video, foto, performance.

Medlemmarna i de anslutna föreningarna erbjuds en årsprenumeration för 240 kr. Ordinarie pris är 290 kr. Anmälan på konstperspektiv.nu.