Arrangemang 2020

Stämman är inställd till senare tillfälle.

Inbjudan till Distriktsstämma för Skaraborgsdistriktet på hotell Scandic Billingen, Trädgårdsgatan 10, Skövde lördagen den 21 mars 2020, klockan 10.30, där styrelsemedlemmar i er förening är välkomna

Program

10.30          Samling Scandic Billingen samt kaffe

10.45          Årsmötesförhandlingar

I samband med årsmötet kommer vi att lotta ut 2 grafiska blad.  Dessa skall lottas ut till två olika föreningar och användas vid medlemsutlottningen i föreningen

11.30          Vi gör ett studiebesök på Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad, som är en konstnärsägd kollektivverkstad som med stöd av Västra Götalands-regionen och Skövde kommun byggts upp i Rosa Huset i Skövde. Föreningen bildades 1981 och hösten 1982 kunde verkstaden tas i bruk och sedan dess har den gett Skaraborgs yrkesverksamma konstnärer goda möjligheter att tillämpa och fördjupa sina grafiska kunskaper. Studiebesöket kommer att omfatta föreläsning om grafik samt en visning av lokalen och hur tryckning går till.

Ca 13.00     Lunchbuffé Scandic Billingen

Anmälan senast onsdagen den 18 mars (viktigt för lunchplanering) till Britt-Marie Alexandersson, 0733-66 05 27, brittmariealex@gmail.com.

Välkomna!

För Sveriges Konstföreningar Skaraborgs styrelse

Erik Gustafson

Arrangemang 2019

Sveriges Konstföreningar Skaraborg inbjuder styrelsemedlemmar i våra medlemsföreningar till ett föredrag av Carolina Jonsson om hennes digitala konst lördagen den 16 november kl 10.30 Lilla salen, Lidköpings Folkets Hus, Stenportsgatan 17

Denna inbjudan har endast gått till dig som står som kontaktperson för din konstförening, så sprid den till dina styrelsemedlemmar.

Vi börjar med fika kl 10.30, därefter

DIGITAL KONST – SPÄNNANDE KONSTFORM

Vi får följa Carolina Jonssons process från idé till färdiginstallerade verk på utställningar och offentliga uppdrag. Carolina som bor i Hangelösa vid foten av Kinnekulle arbetar med måleri i ett expanderat fält och uttrycker sig i huvudsak genom film och fotografi. Vid första anblicken kan en video upplevas som en vagt rörlig målning med en diskret rörelseförflyttning.

Carolina berättar också om sitt Ecoloniaarkiv – hennes egna språk och sätt att beskriva en verklighet vi skapar i samspel med våra omgivningar.

Klockan 12.00 kommer vi att i foajén på Folkets hus få lyssna på en lunchkonsert med Mattias Ristholm och Susanne Lind.

Som avslutning äter vi lunch på Skafferiet i Lidköping.

Allt är kostnadsfritt. Var och en tar sig till Lidköping på egen hand.

Anmäler dig gör du till Elisabeth Stigson, elisabeth.stigson@gmail.com,

070-562 72 50 senast onsdagen den 13 november. 

Välkomna med din anmälan!

Styrelsen Sveriges Konstföreningar Skaraborg

Lördag 28 september anordnas en utbildningsdag om digitalisering

för konstföreningsfunktionärer från hela Västra Götaland. Vi håller till i SENSUS´ lokaler på Drottninggatan 30 i centrala Göteborg, kl 9.30 – 16.

Utbildningen hålls av Mathias Jansson, som är webbredaktör/informatör på Sveriges Konstföreningar. På eftermiddagen kommer Jim Berggren, konstnär och tidigare föreståndare på Fri konst och ny media, Valands konsthögskola, Göteborg.

9.30 Kaffe/the och fralla serveras medan vi samlas inför dagen.

Förmiddag: Från papper till padda

Hur kan konstföreningen navigera i det nya digitala landskapet för att synas bättre och hitta nya medlemmar?

10.00               Marknadsföring och kommunikation

Vi börjar från början. Hur har medielandskapet sett ut och hur ser det ut idag? Hur ska konstföreningen nå igenom mediebruset utan att behöva vara expert på marknadsföring? Hur ska man skriva för att bli läst på nätet, och klarar föreningen av att hantera kritik på sociala medier?

11.00               Sociala medier och hemsidor

Behöver man en hemsida och hur ska den i så fall se ut? Vi tittar också närmare på de fyra stora sociala medierna Facebook, Twitter, Instagram och YouTube.

12.00–13.00  Lunch på restaurang Good Old Days

Eftermiddag: Den digitala konsten

Digitaliseringen av samhället påverkar alla grupper även konsten och konstnärerna. Ny teknik skapar nya förutsättningar men även nya utmaningar för konsten

13.00               AI och VR och framtidens konst

Kommer AI – artificiell intelligens att ersätta konstnären och hur kreativ kan en maskin bli? Kommer vi i framtiden att uppleva och skapa konst i den virtuella verkligheten?

13.50-14.40 Jim Berggren ”Fri konst och nya media”

Några reflektioner kring erfarenheter i mitt bildkonstarbete under tre decennier.

14.40-15.00 Fika

15.00–15.45  Mathias Jansson Konsthistoria för den digitala generationen

Stora delar av konsthistorien är idag digitaliserad och tillgänglig bara ett musklick bort. En ny generation av konstnärer och användare har också återupptäckt de gamla mästarna och blandar konsthistorien med nya tekniker och uttryck.

15.45-16.00 Avslutande diskussion och sammanfattning

Följande gäller: Distrikt Skaraborg bjuder på fika, föredrag och lunch (dryck till måltiden betalar var och en på plats) i restaurangen. Vill någon ha vegetarisk kost skriv det i er anmälan.   Var och en tar sig till Göteborg på egen hand.

Eftersom antalet platser är begränsade för de olika distrikten, måste även vi begränsa antalet deltagare till 2 per förening. Först till kvarn gäller!!

Anmälan senast måndagen den 13 september 2019 till Maud Bjerklinger, maudbjerklinger@gmail.com, 0723 150 171.

Välkomna

Sveriges Konstföreningar Skaraborg

Styrelsen

 

Sveriges Konstföreningar Skaraborg inbjuder styrelsemedlemmar i våra medlemsföreningar till en konstkväll med Bo Knutsson i Vara Konserthus måndagen den 8 april kl 19.00 under temat

Från bruksglas till glaskonst

Bo Knutsson, en av experterna från SVT:s Antikrundan, kommer till Vara. I Vänersborg driver han en konst- och antikvitetshandel. Nu får vi höra honom berätta om glasets intressanta utveckling från bruksglas till glaskonst.

Sveriges Konstföreningar Skaraborg sponsrar 3 styrelsemedlemmar ifrån varje medlemsförening på biljett.

Först till kvarn gäller!!

Sven-Arne Magnusson köper biljetter och lämnar ut vid entrén till de som anmält sig.

Meddelande om deltagande görs till:

Sven-Arne Magnusson, 070-56 36 571, atelje-kolibri@telia.com, senast torsdagen den 4 april.     

Välkomna med din anmälan

Styrelsen Sveriges Konstföreningar Skaraborg

 

Inbjudan till Distriktsstämma för Skaraborgsdistriktet på hotell Scandic Billingen, Skövde lördagen den 30 mars 2019, klockan 11.00, där styrelsemedlemmar i er förening är välkomna

Program

11.00          Samling Scandic Billingen samt kaffe

11.10          Årsmötesförhandlingar

12.00          Guidning på Konstmuséet, Skövde Kulturhus av utställningen med Hans Erland Heineman

”Arkitekten , Konstnären, Skribenten”

I år skulle Hans-Erland Heineman ha fyllt 100.

Han är mest känd som skapare av Skövde Kulturhus – det första i Sverige, invigt redan 1964, men han har även ritat många andra typer av byggnader.

Heineman var produktiv, mångkunnig och egensinnig med en humanistisk världssyn. Vid sidan av arkitektrollen verkade han även som konstnär samt var en flitig skribent och författare. Han skrev både skön- och facklitteratur, en stor mängd understreckare i Svenska Dagbladet, till och med poesi!

Detta vill Skövde Allmänna Konstförening hedra, och har därför gjort en spännande minnesutställning till hans ära.  Jan Gustavsson ifrån föreningen guidar.

13.00          Lunchbuffé Scandic Billingen

Anmälan senast onsdagen den 27 mars (viktigt för lunchplanering) till Britt-Marie Alexandersson, 0733-66 05 27, brittmariealex@gmail.com.

För Sveriges Konstföreningar Skaraborgs styrelse

Erik Gustafson

Arrangemang 2018

Sveriges Konstföreningar, Skaraborg inbjuder tillsammans med Distrikt Göteborg, Bohuslän och Älvsborg styrelsemedlemmar i våra medlemsföreningar till en utbildningsdag i Alingsås söndagen den 14 oktober 2018.

Vi samlas i Alingsås Kulturhus, nära järnvägsstationen. Ingång från Bryggaregatan 5 över gården. Bra parkering finns på närliggande Estrad.

Program

Kl 14 – kl 14.30 Välkomstkaffe och möjlighet att mingla med andra konstföreningsmedlemmar!

Kl 14.30 – kl 15 Visning av Alingsås konsthalls nya utställning: Jan Stigland/M/S Antropos – en interinstellär flaskpost.

Kl 15 – kl 16 Från stort till smått – konsten och människan. Konstnären och bildläraren Greger Ståhlgren föreläser för oss om sitt eget konstnärskap och sin bildundervisning på Alströmergymnasiet.

Kl 16 – kl 16.50 Grupp-konstquiz. Det är kul att tänka tillsammans!

Kl 17 – kl 18.15 Middag på Grand Hotel (varmrätt (fisk) och kaffe, var och en beställer egen dryck).

Kl 18.15 ca – kl 19.45 Guidad ljusvandring: Lights in Alingsås har arrangerats i 19 år och årets tema är Energi. Årets vandring är i stadskärnan. Ta med sköna promenadskor och kanske ett paraply.

Distrikt Skaraborg bjuder på ankomstkaffe, visningar, föredrag, ljusguidning och god middag (dryck till måltiden betalar var och en på plats) på Grand Hotel. Vill någon ha vegetarisk kost skriv det i er anmälan.  Var och en tar sig till Alingsås på egen hand.

Eftersom antalet platser är begränsade för de olika distrikten, måste även vi begränsa antalet deltagare till 2 per förening. Först till kvarn gäller!!

Anmälan senast fredagen den 5 oktober 2018 till Britt-Marie Alexandersson, brittmariealex@gmail.com, 0733-660 527

Konstbildningsdag i Lidköping 22 september 2018

Sveriges Konstföreningar Skaraborg inbjuder medlemmarna i er styrelse till en konstbildningsdag i Lidköping lördagen den 22 september kl 10.00.

Denna inbjudan har endast gått till dig som står som kontaktperson för din konstförening, så sprid den till dina styrelsemedlemmar.

Program:

10.00                            Samling i Lidköpings konsthall, visning av pågående utställning med  konstnärsparet  Annelie och P-A Sandström                                                           .

10.30                            Artist Talks ”Konstnärskap – Entreprenörskap”

Konstnärsparet Annelie och P-A Sandström, bosatta utanför Falköping, kommer Konstbildningsdagen dels att berätta om utställningen och konstnärskapet, men också om hur de kombinerar det med entreprenörskap genom bland annat omfattande galleriverksamhet.

11.30                            Lunch på Skafferiet i Lidköping

13.00-          Guidad visning av Rörstrands museum, där de berättar historien om en

ca 14.30       av Europas äldsta porslinsfabriker och det svenska porslinets kronjuvel.

Anmäler dig gör du till Elisabeth Stigson, elisabeth.stigson@gmail.com,

070-562 72 50 senast torsdagen den 20 september.

Var och en tar sig till Lidköping på egen hand.

Allt är kostnadsfritt

Välkommen med din anmälan!

Styrelsen Sveriges Konstföreningar, Distrikt Skaraborg

 

Konstbildningsdag Kinnekullerunda 6 maj

Sveriges Konstföreningar Skaraborg inbjuder medlemmarna i er styrelse till en konstbildningsdag på Kinnekulle söndagen den 6 maj 2018 kl 10.00, då även ”Vårrundan” arrangeras.

Denna inbjudan har endast gått till dig som står som kontaktperson för din konstförening, så sprid den till dina styrelsemedlemmar.

Program

10.00             Bussrundtur startar i Kollängen med kaffe och fralla

10.45-11.45  Husabykyrka med besök hos Skulptör Martin Hansson.

Möjlighet till guidning i kyrkan och Tornvandring kl 11

12.00-13.00 Samlingsutställning i Österplana

13.15-14.15 Lunch Hällekis Säteri

14.25-15.00 Studio K, Pia Törnell, keramik

15.10-15.45 Al Vitro glasstudio Ann Lönn

Vägbeskrivning:

För att hitta till Kollängen kan du köra väg 44 mellan Lidköping och Götene. Sväng av när du ser skyltarna Kollängen och Broby 2. Efter några hundra meter ser du Kollängen på höger sida. Det finns två skyltar med Broby 2, kommer du från Lidköping, sväng av vid den andra skylten

Resa till Århus helgen 21-22 april 2018

Århus var europeisk kulturhuvudstad förra året 2017. En levande stad med mycket kultur och både ny och gammal arkitektur.

Vi reser med morgonbåten Stena Danica till Fredrikshamn och äter frukostbuffé på båten. Chauffören kör oss sedan direkt till Moesgaard museum, som är ett rätt nybyggt arkeologiskt/etnografiskt museum strax söder om Århus med spännande formgivning av danska firman Henning Larsens arkitekter. Kvällen fri för egna upplevelser. Vi bor på Comwell hotell, som är inrett av danska designfirman Hay. Efter söndagens hotellfrukost börjar vi med en bussguidning genom stan, där vi får tillfälle att se båda nya och gamla intressanta byggnader, Rådhuset av Arne Jacobsen, Domkyrkan, kulturhuset DOKK1, bostadsområdet Isbjerget med flera. Århus har förvandlat sina gamla hamnområden till arkitektoniska skapelser. Efter lunch besöker vi konstmuseet ARoS, där vi tillbringar några timmar. Förutom de fascinerande fasta utställningarna visas under våren en utställning med popkonstnären James Rosenquist samtida med bland annat Andy Warhol. På taket finns verket Your rainbow Panorama av Olafur Eliasson. När museet stänger styr vi kosan mot Fredrikshamn för kvällsbåten 20.15. Åter i Göteborg kl 23.50.

Kostnad: 1000 kr per person. I resans pris ingår bussresa, båtresa, frukostbuffet på båten, boende i delat dubbelrum, hotellfrukost, bussguidning med skandinavisktalande guide, entréer till 2 museer och lunch på söndagen. Några enkelrum finns till en extra kostnad av 450 kr.

Begränsat antal platser! En resa till mer än hälften subventionerad.

Tid: Avresa lördag 21 april kl 8.00 från Stena Lines Danmarksterminal, Göteborg och hemkomst söndag cirka kl 23.50.

Betalning för resan insättes på vårt konto Clearingsnummer 7588 (Swedbank), konto 1404351 senast den 15 mars.

Sista anmälningsdag: 25 februari. Anmälan med namn och personnummer till Britt-Marie Alexandersson, 0733-66 05 27, brittmariealex@gmail.com . Bussbolaget behöver personnummer inför gränspolisen. Vi måste själva ha med giltigt id-kort eller pass.

Styrelsen

 

Arrangemang 2017

Konstbildningsdag i ”ljusets tecken” i Grästorp

Sveriges Konstföreningar Skaraborg inbjuder medlemmarna i er styrelse till en konstbildningsdag i Grästorp onsdagen den 4 oktober 2017 kl 18.00

Denna inbjudan har endast gått till dig som står som kontaktperson för din konstförening, så sprid den till dina styrelsemedlemmar.

Program

18.00 Samling vid Golfmotellet i Grästorp. Den vita byggnaden som ligger vid utfarten av samhället på väg mot Tre Älgar och Trollhättan.

Vi börjar kvällen med en föreläsning av landskapsarkitekt, konceptkonstnär och formgivare Monika Gora, som berättar om sitt intressanta arbete. Gora arbetar både i Sverige och internationellt. Hon arbetar konstnärligt, med utsmyckningar och koncept, utställningar och installationer. Det övergripande målet är att alltid eftersträva en meningsfull lösning, ett intelligent landskap, där den arkitektoniska och konstnärliga verksamheten är ett gemensamt fält av kunskap, att applicera i uppdraget

Distrikt Skaraborg bjuder på lättare förtäring

Dagen avslutas med ett besök på Nossan Ljusfestival, som är en upplevelse för alla sinnen.

Nossan Ljusfestival är ett hälsofrämjande arrangemang med spännande och trevliga inslag för både kropp själ, öga, öra och mun. Omgivningarna runt vattendraget Nossan kommer att vara spektakulärt belysta på en sträcka av drygt två kilometer. Längs promenadslingan möter du utöver de olika ljusobjekten även spöken i just spökskogen.

Under Ljusfestivalen visar Grästorps Konstförening en utställning av konstnären Marie Louise Gustafsson i sin lokal Emma.

Anmäler dig gör du till Maud Bjerklinger, maudbjerklinger@gmail.com, 0723 150 171 senast den 1 oktober. Var och en tar sig till Grästorp på egen hand. För övrigt är allt kostnadsfritt.

Styrelsen Sveriges Konstföreningar, Distrikt Skaraborg

Sveriges Konstföreningar, Distrikt Skaraborg inbjuder tillsammans med Distrikt Göteborg, Bohuslän och Älvsborg styrelsemedlemmar i våra medlemsföreningar till en utbildningsdag i Alingsås söndagen den 15 oktober 2017.

Vi samlas i Alingsås museum Lilla Torget 1, nära järnvägsstationen. Ingång från Plangatan. Bra parkering finns på närliggande Estrad.

Program

Kl 14 – kl 14.30 Välkomstkaffe och möjlighet att mingla med andra konstföreningsmedlemmar!

Kl 14.30 – kl 15 Visning av museets nyöppnade, stora utställning Alingsås som hem, då och nu.

Kl 15 – kl 16 Konstnären Hannah Streefkerk föreläser under titel : Naturens karaktär – tidens gång. Konstnären vårdar och lagar naturen på sitt speciella sätt i sitt konstnärskap.

Kl 16 – kl 16.50 Konstquiz

Kl 17 – kl 18.15 Middag på Grand Hotel (varmrätt, dryck och kaffe).

Kl 18.15 ca – kl 19.45 Guidad ljusvandring: Lights in Alingsås har arrangerats i 18 år och årets tema är Känslor. Tag med sköna promenadskor och kanske ett paraply.

Distrikt Skaraborg bjuder på ankomstkaffe, visningar, föredrag, ljusguidning och god middag (dryck till måltiden betalar var och en på plats) i Grand Hotel. Vill någon ha vegetarisk kost skriv det i er anmälan. Var och en tar sig till Alingsås på egen hand.

Eftersom antalet platser är begränsade för de olika distrikten, måste även vi begränsa antalet deltagare till 2 per förening. Först till kvarn gäller!!

Anmälan senast fredagen den 6 oktober 2017 till Britt-Marie Alexandersson, brittmariealex@gmail.com, 0733-660 527

Styrelsemedlemmar välkomnas till konstutbildningsdag i Göteborg lördag 22 april 2017.

Det är distrikten Bohuslän, Göteborg, Skaraborg och Älvsborg som samarbetar, och distrikt Älvsborg som slutligen utformat årets konstutbildningsdag. Vi gläder oss åt och är stolta att äntligen presentera programmet och hoppas att ni tycker att det ser spännande ut.

Denna inbjudan har endast gått till dig som står som kontaktperson för din konstförening, så sprid den till dina styrelsemedlemmar snarast.

Varma konsthälsningar från ordförande:

Distrikt Göteborg                           Distrikt Bohuslän                            Distrikt Skaraborg

Ann-Sofie Hansson     Christer Blomqvist      Erik Gustafson

Distrikt Älvsborg

Birgitta Westergren Lenken

 

Arrangemang 2016

Sveriges Konstföreningar, Skaraborg inbjuder styrelsemedlemmar i våra medlemsföreningar till en konstbildningsdag i Hjo lördagen den 21 maj 2016.

Program

10.00           Samling Kulturkvarteret Pedagogien, Bangatan 1

Vi får här en guidad visning av en ny utställning från 2015 om Estrid Ericson, som beskriver framgången med Firma Svenskt Tenn och dess inflytande inom designvärlden under första hälften av 1900-talet. Samtidigt speglas det kreativa samarbetet med Josef Frank och andra av dåtidens främsta formgivare och arkitekter. Efter sin uppväxt i Hjo flyttade Estrid till Stockholm och grundade som trettioåring Firma Svenskt Tenn

11.00            Vi bjuder på brunch på Restaurang Bryggan

Ca 12.30      Konstnärsbesök Villa Svea i Hjo Stadspark, där vi i första hand träffar Anna Gärberg som tillhör gruppen Ockra.  Gruppen huserar alla i Villa Svea där de hyr 8 konstnärsateljéer på andra våningen.  Nio verksamma konstnärer är aktiva i föreningen.

Ni tar er i egna bilar till Hjo.  För övrigt är konstbildningsdagen gratis.

Anmäler dig gör du till Björn Lindblom, blindblom@telia.com, eller    070-64 88 339 snarast dock senast den 16 maj, eftersom platserna är begränsade.

Denna inbjudan har endast gått till dig som står som kontaktperson för din konstförening, så sprid den till dina styrelsemedlemmar snarast.

———————————————————————————-

Distriktsstämma i Lidköping för Skaraborgsdistriktet

Lördagen den 27 februari 2016, klockan 12.00

12.00  Vi bjuder på LUNCHMellbygatans restaurang på            Mellbygatan 10 i Lidköping.

13.00  I Lidköpings konsthall visas en utställning ingående i Lidköpings Konstförenings 80- års jubileum, kallad FRAMTID, som visar 6 nya, spännande, konstnärer från Sveriges mest betydande konstskolor.

14.00  ÅRSMÖTESFÖRHANDLINGAR

och därefter, ungefär klockan

14.30  Besök i ANDREAS ERIKSSONS nya, stora, fantastiska ateljé.

( på gångavstånd från konsthallen). Vi får en guidning om hans konst och konceptet där han, tillsammans med en mängd medhjälpare, skapar något av det mest spännande i konstsverige av idag.

Missa inte detta tillfälle att få en lunch utan kostnad, se en häftig utställning och få en unik inblick i hur en av Sveriges, idag, hetaste konstnärer arbetar.Parkering – enklast på Åhlensparkeringen, beläget vid Lidköpings enda Systembolag. Ett kvarter väster om Mellbygatans Restaurang.

Dagordning och årsmöteshandlingar kommer senare.

Anmälan senast tisdagen den 23 februari (viktigt för lunchplanering) till Elisabeth Stigson 070-562 72 50 eller helst till elisabeth.stigson@gmail.com

För Sveriges Konstföreningar Skaraborgs styrelse

Erik Gustafson

——————————————————————————————-

Arrangemang 2015

31 föreningar är 2015 anslutna till Sveriges Konstföreningar Skaraborg. 14 av dessa är arbetsplatsföreningar.

Distrikt Skaraborg arrangerar varierande konstbildningsprogram för styrelsemedlemmar i våra anslutna föreningar. Det är både egna utbildningar och regionala tillsammans med de tre andra distrikten i regionen, som är Göteborg, Bohuslän och Älvsborg.

Vårt uppdrag som distriktsstyrelse är att inspirera, föreslå och visa på möjliga konstbildande verksamheter som deltagarna kan föra vidare till sina medlemmar i konstföreningarna.

Distriktsstyrelsen
Erik Gustafson
Ordförande

——————————————————————————————-

Sveriges konstföreningar Skaraborg inbjuder styrelsemedlemmarna i er Konstförening till föredrag om Mexiko, dess konst och identitet torsdagen den 3 december 2015 kl 18.00 i Konsthallen, Skövde Kulturhus
Ann-Marie Svensson, som arbetat på Mexikocentrum vid Högskolan i Skövde, talar om maya­folkets berättande bilder på tempelväggar byggda långt före Columbus tid och fram till dagens globalt färgade estetik. Detta fångar det konstnärliga uttrycket i Mexiko, både gällande dess historia och nutida samhälle. Ann-Marie kommer att berätta om färg och form, politik och fantasi som formas av ett helt folks stora fråga: vilka är vi?
Efter föredraget bjuder vi på kaffe + smörgås i  Restaurang Sällskapet, Kulturhuset.
Anmälan till Maud Bjerklinger, maudbjerklinger@gmail.com, eller 0723 150 171 senast måndagen den 30 november..

Begränsat antal deltagare.  Detta föredrag arrangeras tillsammans med Skövde Allmänna Konstförening

Välkomna med din anmälan!

Styrelsen Sveriges Konstföreningar, Skaraborg

——————————————————————————————-

Konstbildningsdag i Tidaholm den 8 augusti 2015

Sveriges konstföreningar Skaraborg inbjuder till värdens största utställning av litografisk konst.

Fyra utställningslokaler med litografisk konst (internationellt symposium).

Ett unikt tillfälle att se konst av grafiker från flera olika länder.

09.30 Startar vi dagen i Tidaholm med fika vid kaffestugan på Turbinhusön.

Vi kommer att se en litografisk utställning i Tidaholms konsthall och besöker även Idrottshistoriska museet och Tidaholms muséum.

Besök på Vulcanön med Litografiska verkstaden och workshop då du själv får vara med och göra en litografisk bild.

13.00 Lunch på Vinkontoret.

14.15 Visning av världens största utställning av litografisk konst på Rudebecksgymnasiet och Konstgrafiska museet på Helliden.

Vi bjuder på förmiddagskaffe, lunch och entré till Tidaholms museum och Idrottshistoriska museet.

Ni tar er till Tidaholm på egen hand och möter upp på Turbinhusön 09.30.

Anmäler dig gör du till Britt-Marie Alexandersson, brittmariealex@gmail.com eller 0733-660527 snarast dock senast den 1 juli, eftersom platserna är begränsade och 5 deltagare per förening gäller.

Denna inbjudan har endast gått till dig som står som kontaktperson för din konstförening, så sprid den till dina styrelsemedlemmar snarast.

—————————————————————————————–

Distriktsstämma 2015 i Skövde för Skaraborgsdistriktet

Lördagen den 21 mars 2015, kl 10:30 Hotel Scandic Billingen, Trädgårdsgatan 10

10:30 startar årsmötesförhandlingarna, efter årsmötet c:a 11:00 håller Konstnär Peter Johansson ett föredrag och visar bilder, han pratar om sin konst och sitt sätt att arbeta. Efter föredraget bjuds vi alla på något att äta, samt har möjlighet att diskuterar gemensamma angelägenheter. Kl 13:00 är det vernissage på Konstmuseet. En utställning av Berndt Jutemar, som Skövde allmänna konstförening arrangerar.

——————————————————————————————-

Arrangemang 2014

Distriktsstämma i Lidköping för Skaraborgsdistriktet onsdagen den 26 mars 2014

18.00 samling i bibliotekets foajé

Stenportsgatan 11, Lidköping

Vi börjar med en visning av Skaraborgs föreningsarkiv där vi visas runt av arkivchef Elisabet Eriksson. I föreningsarkivet är vi medlemmar och ni alla föreningar har möjlighet att lämna in era protokoll för arkivering.

Därefter visas vi runt i konsthallen där konstpedagog Isabell Eriksson pratar kring och visar det skapande skola projekt som bedrivits i kommunen.

C:a 19.00 startar årsmötesförhandlingarna, efter årsmötet bjuds vi alla på något att äta, samt diskuterar gemensamma angelägenheter.

Välkomna önskar

Styrelsen

tussilago111

 

 

 

 

Kontakta oss

Ordförande / Erik Gustafson / Västergatan 13 / 531 52 Lidköping / tfn 070-855 91 01/ 0510.29784@telia.com.